1. 4901.
    +10 -2
    Panpalar siz ne diyosunuz amk bunlar o anda aklıma gelenler. Alın birkaç tane daha söyleyeyim

    - Şu an Org. (o zaman Korg. di) eşi resepsiyonu arıyor. Bende şans yok amk ben açıyorum tabi. Tanıtıyor kendini yukarı gel ütülenecek eşyalarım var diye. Ben tak yukardayım. Bakın hınımefendi değil sayın hanımefendi demek zorundasınız. Buyurun Sayın hanımefendi, bir şal verdi bana git dedi bunu ütület getir. incecik bir şal ipekten. indim ütühaneye dedim bu şu generalin eşinin.. abovvv sanki seferberlik ilan edildi amk. sivil memurlar ütülüyor, başında uzman çavuş. aldım zütürdüm. dedi olmamış al bidaha ütület. gittim tekrar geldim buyurun Sayın hanımefendi. Yok yine olmamış. Diyoki ne salak adamlarsınız, kısım amiriniz gelsin vay amk. gittim söyledim başçacuşa. başçavuşta yaşlı amk, emekliliği gelmiş ama emekli olmuyor diyorlardı. Vay amk o gün bırak askerliği bir tarafa, kendimden, insanlığımdan utandım. Sanki askere bunlara hizmete gitmişiz gibi hissettim kendimi.

    - Ordu evinde gelen astekleri Ana binada değilde B otelimiz vardı orada ağırlardık. Yoğunluk olduğunda yüzbaşıya kadar B otele gönderirdik. Lan hatta Şura zamanları iki otelde de yer olmazdı yüzbaşıya kadar (alt subay) Koğuşlarda yer gösterirdik. Bizim koğuşlar 12 kişilikti amk. 4 - 5 tane boş koğuşumuz hep olurdu. Sabah kalkıp lavaboda yüzbaşı ile wc kuyruğuna girdiğim olmuştur. ama geç gelmesine rağmen hep en öne geçiyolardı ipneler * neyse konuya dönelim. komutan geliyor bana bir oda ver asker diyor. bakıyorum kimliğine Asteğmen, Komutanım sizi B otelde ağırlayacaz diyorum. niye lan ben burada kalıcam buradan bir oda ver diyor. Lan vermemiz yasak amk versem gibecek beni binbaşı. neden veremiyosun diyor. komutanım asteğmenlerimizi B otelde ağırlıyoruz diyorum. He diyor anladım o zaman sen o kimliği ver al bu kimlikle yap işlemleri diyor. uzattığı Sivilde kullandığı subay - general yakını kimliği. Bi bakıyorum amk astek meğersem general oğluymuş. gibe gibe oda açıyorsun. yanıma da kimseyi gönderme diyor pekekent. Emredersiniz komutanım diyorum.

    - Beyler Eşinizin rütbesi ne ise sizin rütbeniz de odur amk. hatta çocuklarının rütbeside odur. hatta yakınlarının da. Ben böyle olduğunu tahmin bile edemezdim amk. yaşayan bilir.

    - Yaşar büyükanıt 10 numara komutandır bu arada ordu evinde 2 ay kaldı. bavullarını 3 askerle ben yukarı çıkardım. acemiyim o zamanlar bellboy a o da asker amk. destek kuvvet olarak gittim * Teşekkür etti. zahmet oldu çocuklar dedi. Karakuvvetleri komutanıydı ozaman. düşün amk adam en tepedeki adam sen en alttaki. cem yılmaz diyoya içeri doğru sıçmak ne demek ozaman anladım diye. aynen o hesap amk.

    - Ordu evindeki düzeni değiştirmek bizim haddimize değil panpalar. Ama ozaman genelkurmayın şikayet kutusu vardı lobide. direk genelkurmaydan subaylar gelir açardı o kutuyu. içindekileri alıp giderlerdi. Yemin etmiştim amk teskeremi aldığım gün, ordu evindeki askerin gördüğü muameleyi anlatacaktım. Askermiyiz hizmetçimiyiz neyiz biz amk neyiz. Yaptımda panpalar teskeremi alacağım günün gecesi şikayet kutusuna imzasız şikayet mektubu attım. dikkate alındımı, okundu mu bilmiyorum ama sanırım 2 sene önce haberlere de çıkmıştı. artık orduevlerinde askerleri bu tür görevlere vermiyorlardı. Ayakkabı boyayan asker vardı amk.

    - Amk bunu söylemeden yapamıyacam.. Fiyatları merak edeniniz olacaktır. 2005 yılında bir gecelik odanın fiyatı 4,200,000 liraydı. yeni 4,2 lira. Adana kebap 2,1 lira tavuk ızgara 1,5 lira. Sabahları kahvaldı tabağı 2,3 lira mı neydi amk. Mesela Öğrencileri hesaplayın amk. öğrenciler iki kişi kalırdı. 30 x 2,1 liradan 63 lira aylık. Isınma + Elektirik içinde amk. yemek dersen her gün en kral yemeği ye en fazla 3-4 lira ödersin. dışarda simit ozaman 0,5 liraydı. ordu evinde 3 simit parasına istediğiniz 1 porsiyon yemeği yiyordunuz. Unutmayın arkadaşlar bunu 5 yıldızlı otel konforunda ve kalitesinde yapıyorsunuz. Amk adam kalmış iki ay 5 tane minibar boşaltmış yemeklerini buradan yemiş çıkış yapacak hesabını veriyorum komutanım 120 lira vay amk neden bukadar pahalıymış. Başka bir komutan da gelir vay amk bu ne lan böyle, bunun parası bu halktan çıkıyor, bu kadar ucuz olurmu diyor. böyle şeyler işte amk.

    - Anlayacağınız 12 ay usta birliğinde askerlik değil sivil memurluk yaptık. Paylaşacak askeri anım olmadı amk. Bi tek Odada içki içip maç izlerken yakalanmıştık bi o var. Böyle askerliğin amk ben
    Tümünü Göster
    ···
  2. 4902.
    +1
    @sotanın tercümani

    vay amk reyis bunlar ne yaa .tabi asıl suç o yüksek rütbeli komutanlarda öyle yapan kıza babası tokadı bi koyacak o kız sizi görünce hazırola geçecek ama nerdeee.
    ···
  3. 4903.
    +2
    @4135 panpa tekmil verir gibi hazırola geçmedi zaten amk okadarda değil. ama birşeyi anlatırken ellerinde tamamlayıcı hareketler yaparsın dimi. bunda o yok işte eller yanda sabit şekilde durmuş kıza bişeler anlatıyor. ya gıcık olduğumda ney biliyormusunuz adam da melek amk melek. Binbaşı ama arkadaş gibi askerle. Bak bana diyor ki, Sotanin tercumani bugün nöbetim var (9 ay gece durdum resepsiyonda) ama müsade edersen bu gece bişeyler içmek istiyorum. ama gece idare edemem diyorsan içmem. bak amk anlatsan kimse inanmaz amk. geceleride hep manyak tipler geliyo amk sarhoşu mu dersin ordu evine subay karısı atmak isteyen astek mi dersin. her tip adam var anlayacağın.
    ···
  4. 4904.
    0
    @4141 aynen reis. komutan bilse belki çakar iki tane de o komutandan beklenmezdi yani.
    ···
  5. 4905.
    0
    rezerved: 51
    ···
  6. 4906.
    0
    95""ayraç
    ···
  7. 4907.
    0
    takipteyim
    ···
  8. 4908.
    0
    vay abim bu gece evdeymiş.

    işte bu be. bu başlığın olmasını istiyordum harbiden.
    ···
  9. 4909.
    0
    bu sayfanın köşesini kıvırıyım..
    günlerdir feci halde takipteyim reyiz..
    not:abi videoların linki sende kayıtlı olarak bulunur dimi ben kaçırırsam senden pm ile isteyebilirim..
    ···
  10. 4910.
    0
    rezerve
    ···
  11. 4911.
    0
    atacağı video büyük ihtimalle çukurcadaki mayınlı pusudur. 8 asker gittiydi youtubeda aratırsanız çıkar sanırım.
    ···
  12. 4912.
    0
    reyiz videoları daha sonra alsak sorun olur mu? bu gece burda olamayacağım, gelince izlerim.
    ···
  13. 4913.
    +9
    arkadaşlar saat 9 9.15 arası başlıyorum, dışarıdan bir kaç bişey alıcam, rakı falan takılırız bu gece. bu gece yılbaşı tabii. o saatlerde görüşmek üzere.
    ···
  14. 4914.
    0
    rezerved: 76
    ···
  15. 4915.
    -1
    Bayağı okudum da k.ırağa girdikten sonra anlatımın çok sadeleşti. Ben de bıraktım.
    ···
  16. 4916.
    +1
    hikayeye başlamadan önce bu yazıya cevap verebilirsen sevinirim abi..2005 de coşkun krandi adında bi askerimizi kaçırmışlardı 25gün
    ellerinde tutup bırakmışlar bişey yapmamışlar hatta sigarasına varıncaya kadar herşeyini karşılamışlar bu olay nadir görünür bişey ben
    bunu haberlerden felan duymadım coşkun kırandi benim ortaokul arkadaşımın kuzeniydi birinci ağızdan dinledim olayı şaşırdım inanmadım
    hatta ilk başta ama birilerine göz dağı vermek için kaçırmışlar onun için bişey yapmamışlar senin zamanında böyle bişe oldu mu acaba?
    olacağını pek zannetmiyorum ama bi ihtimal
    ···
  17. 4917.
    0
    sen word e yaz panpa 9.00 olunca copy past yaparsın olmazmı ?
    ···
  18. 4918.
    +1 -5
    @4141 senin yaptığın askerlik en basit en lağbali olanı, sen onu bile beğenmemişin. askeriyeyi karalamak için yazmışın bir kaç cümleni. senin zihniyetindekilerden biri (dershanede fizik hocası)derste şunu söylemişti: "komutanlar birbirinin karısını gibmek için diğerine nöbet yazıyormuş". amk lafa bak.
    edit: şakirtler eksiliyor
    ···
  19. 4919.
    +2
    gibiyim dışarda eğlenmeyi, abimizi dinler beraber içeriz burda.

    reserved
    ···
  20. 4920.
    0
    bu gece de burdayız daha iyi bi yılbaşı mı olur amk
    ···