1. 4876.
    0
    reserved okuyucam panpam bi ara
    ···
  2. 4877.
    0
    reserved
    ···
  3. 4878.
    0
    panpa daha fazla yazma amk rezerve aldım okuycam
    ···
  4. 4879.
    0
    2. yaprak giben kelebek vakasıyla karşı karşıyayız güzel yazıoyusun devam
    ···
  5. 4880.
    0
    ayraç
    ···
  6. 4881.
    0
    ayraçç
    ···
  7. 4882.
    0
    this is riks bro sen de anlatsana hikayelerini ayrı bir başlıkta. farklı hayatları dinlemek bilmediklerimizi öğrenmek güzel oluyor.
    ···
  8. 4883.
    +19 -1
    Alın amk buda benim askerliğim,
    84/2 tertip Amasya 15. peyade er eğitim tugayı acemi birliğim. 3 ay acemilik eğitimi gördük. Size tavsiyem mesleğinizi mutlaka söyleyin, en azından bir meziyetiniz varsa onu söyleyin amk. MEslek seçimleri olacak, dağıtımlar bunlara göre yapılıyor. Benim yarım yamalak ingilizcem vardı amk, 25-30 kişi girdik sınava 6 kişi geçtik. Usta birlikleri açıklandığında size şöyle söyleyeyim panpalar. şimdi ben listede yanlış hatırlamıyorsam 30 ila 40 arasındayım, ama şunu iyi hatırlıyorum benden önce 8-9 kişi doğu benden sonrada 6-7 kişi doğu. yani beni cımbızla çekmişler sanki aralarından. Bende Ankara Merkez ordu evi amk. Dil sınavına giren diğerleride Antalya, istanbul, Edirne de Ordu evlerine düştüler.
    Ordu evi deyip geçmeyin amk, tabi can korkusu yok, nöbet yok içtima yok ama heryer subay, general amk. Ben resepsiyondayım tabi az çok ingilizce biliyoz ya amk. Tespitlerimi aktarıyorum dinleyin.
    - Öncelikle panpalar nöbet, eğitim, etek traşı kontrol yok. Bildiğin sivil memur.
    - Subayları gibimize takmıyoruz, ordu evine gelene müsait odalardan yer veriyoruz ( tabi dışarıdan gelen subayları)
    - Usta asker olduktan sonra Odalardan birini kendimize ayırdık amk. dinlenmek için odaya çıkıyoruz duble yatakta uyuyoruz. digitürk var maç günleri 3-5 devre arkadaşı odaya giriyoruz maç izliyoruz. yakalandık ta amk isteyen olursa anlatırım.
    - Şimdi arkadaşlar Ben resepsiyonda olduğum için bütün komutanlara hakimdim. Generallerden bahsediyorum tabiki. o zamanda muazzaf bütün kor ve org generalleri tanıyorum. 10 - 15 tane tüm ve bazı taşaklı tuğgeneraller. taşaklı dediğim şu, bir subay çok genç yaşta general oluyorsa bilin ki o adam en az korg. olur. zaten görev yaptıkları bölgelere bakarak nereye kadar yükseleceklerini anlayabiliryorsunuz belli bir süre sonra.
    - Erdal Sarızeybek in adı geçmişti hikayenin başlarında. Beyler ben komutanla en az 10-15 kez karşılaştım. Adam resepsiyona geliyor çünkü direk. Emekli jandarma Kurmay Albay Erdal Sarızeybek. Evet adam kurmay, yani kurmaylar general olabilir arkadaşlar. kurmaylık sınavları çok zordur bu arada. Orada konuşulan bazı generallerin Erdal sarızeybeğin önünü kestiği idi. General yapmamışlar komutanı. Ama şunu söyleyeyim Erdal Sarızeybek ordu evine geldiğinde general gibi hürmet görürdü. Orduevi komutanı albay, resepisyona kadar gelir komutanım çekerdi, yemin ediyorum. Askere karşı da çok babacan tavırları vardı. Nasılsınız koçlarım, iyimisiniz diye sorardı. yalanını gibeyim demeyin çünkü resepsiyonda işlem yaparken 3-5 dk sürüyor. o arada bazı komutanlar hal hatır sordukları oluyordu.
    - Ordu evinin 5. ve 6. katı öğrenci olan general ve subay çocuklarına aitti. 5. katta kız 6. katta erkek öğrenciler kalırdı. amk birde bu kızların bekçiliklerini yapardık odalarına erkek öğrenci girmesin diye. bir çok kez telefonla kızın odasını arayıp. hanımefendi orduevi kurallarını çiğniyorsunuz, lütfen arkadaşınız odadan dışarı çıkarırmısınız. dediğim olmuştur. tabi subay çocuklarına, general çocuklarını gibsen arayamazsın. yani onlara gibişmek serbestti panpalar. Genelde de subay kızları general çocuklarının peşinde gezerdi amk. Yani rütbe olayı, çocuklara kadar inmiş vaziyette. Hatta bir gün ordu evinde resepsiyon veriyorlar. amk veletleri lobide koşuşturuyor. nöbetçi subay geldi dağıtın olm şunları dedi. gittik iki asker , hadi çocuklar ananızın babanızın yanına gezmeyin burada diye. velet 8-9 yaşında amk. bana sen kimsin, benim babam binbaşı bana karışamazsın diyor.
    - o an muazzaf görevde olan korg ve orgenerallerin çoğu ergenekondan içerde amk. Bazılarına oh olsun diyorumda bazılarına da üzülüyorum amk gerçektende çok iyilerdi panpalar. Şimdi diyeceksiniz amk sen zurnanın son deliğisin generalle ne işin var diyeceksiniz. Haklısınız amk bende görmesem öyle derim. ama öyle değil işte. isim vermeyecem başım ağırmasın sonradan ama araştıranlar ismin kim olduğunu öğrenebilir. 2005 de Ege ordu komutanı rütbe orgeneral tabi, gece 2 veya 3 te yemek istiyor. yemekhane kapalı amk. gidiyoruz bölükten yemekhane sorumlusu eri kaldırıyoruz. şimdi diyeceksiniz amk asker mi generallere yemek yapıyor diye. tabiki hayır sivil memurlar var ama yemekhanede görevli erler 5 yıldızlı otellerde mutfakta çalışmış turizm otelcilik mezunu adamlar. neyse general oda servisinden geliyor sivil memur ve asker komutana yemeği zütürüyorlar. komutan isot istiyor, ordu evinde isot yok. komutan, orduevinde restoranlardan sorumlu komutanı evinden çağırttırıyor beyler adamda yarbay amk, saat 3,5 4 e geliyor. yarbaya bir fırça hoooppp 1 aya kalmadan adamın doğuya tayini çıkıyor. Bu komutan içerde şimdi. Ama başka bir komutan da o zaman Tümgeneraldi denizci hemde. Çocukları vardı 6. katta öğrenci. Çocukları çok efendi askerle arkadaş gibilerdi. Komutan gelirdi, (bakın bu adam tümgeneral arkadaşlar) Çocuklar derdi, bir sıkıntınız var mı ? eğer bir sıkıntınız olursa benim çocuklara söyleyin benim haberim olur, neyse sıkıntınız çözeriz. aslanlarım benim hadi bakalım. Şimdi bu komutanda içerde. Hay adaletini gibeyim dünya.
    - Ordu evi kurallarına göre gece 11 den sonra gelen öğrenciler rapor edilir uyarılırdı. Korgeneral kızı vardı sürekli geç geliyor. kimse uyaramıyor amk. En sonunda binbaşıya söyledik bunu. Yarın sabah okula giderken söyleyin gelsin yanıma ben uyaracam. Neyse sabah uyardık bunu hanım efendi ordu evi kurallarına uymadığınız için, binbaşımız sizinle görüşmek istiyor dedik sabah anahtarını bırakırken. Kızın cevap şu amk. benim babam korg. komutanınız bu durumdan rahatsızsa babamı arasın söylesin. Vay amk ayara bak. komutana söyledik bunu tabi. komutan bize uçan tekmeler ile girişiyor amk. ulan amk askerliğimi mi yakacaksınız, neden söylemiyorsunuz korg kızı olduğunu. hepinizi gibecem falan filan derken akşam 4 gibi bu kız geldi. Resepsiyonun önündeyiz. kız geldi komutanınız gelsin görüşelim diyo bu. hay amk lan koca binbaşı amk nasıl söylerim. gittim komutanın yanına komutanım böyle böyle kız sizi çağırıyor. şu general kızı. adam yerinden bi fırladı amk hoplaya zıplaya gidiyor. Yemin ediyorum kızın karşısında hazırolda duruyor binbaşı. herkes şok amk. hanımefendi diyor kurallar falan bilmem ne, güvenliğiniz bize emanet komutanımızın üzülmesini istemeyiz falan filan. kızın cevap şu. Ben korg kızıyım istediğim zaman girip istediğim zaman çıkarım. vay amk. tabi kız dediğini yaptı amk. binbaşı ne yapsın amk. adamı kırsala çeksen tabur komutanı emrinde binlerce asker. ama ordu evinde 18 yaşında general kızının karşısında hazıroldasın. giberim böyle adaleti. Gerçi o generalde yolsuzluklarla adı çıktı. adamı korg emekli ettiler. kesin gen.kur başk olarak görülüyordu bu arada.
    Tümünü Göster
    ···
  9. 4884.
    -1
    komutanım açmayı unutmuşuz ahahahshahshad öldüm lan
    ···
  10. 4885.
    +16
    @sotanin tercumani

    bu arkadaşımızın askerlik yazısını okudum, şu kadarını söylemek istiyorum,

    halime şükrettim amk yeminlen. one lan öle. o kadar subay general hele general çocukları, yemin ederim halime şükrettim.
    ···
  11. 4886.
    0
    Ayraç reyislere selamlar. Sotanin tercumani seninki de askerlik değil eziyetmiş resmen. O ne lan öyle general kızı binbaşıya posta koyuyor. giberler öyle adaleti amk benim gözlerim o durumu göreceğine gideyim doğuya itlerle çatışmaya gireyim daha iyi. Ben hayatta gelemem böyle şeylere.
    ···
  12. 4887.
    +1
    @4127'yi okudum.

    amk yazık lan. şu asker içinde ki hiyerarşik düzeni gibiyim.

    neyse amk. konuşmayacam.

    sonra pkk'lı falan derler yarım saat dert anlat bunlara bide.
    ···
  13. 4888.
    0
    oh be sonunda yakaladım, okudum buraya kadar.
    @4127 okuyunca içim acıdı yemin ediyorum. Apoletle adam olunmadığının kanıtıdır bu. Suç hiyerarşik düzenin değil, çocuğuna ayar veremeyen çocuğunun çıkarlarını askerin görevinden önce tutanlarındır elbet. malesef böyle gelmiş böyle geçecek tey tey
    ···
  14. 4889.
    0
    reyiz yılbaşı akşamı için bir special var mı ? yoksa resmi tatil mi ilan ediyorsuun bugünü ??
    ···
  15. 4890.
    0
    abi şırnak ta idil deresi varmış onu biliyonmu peki
    ···
  16. 4891.
    0
    @4127 başka ne olaylar yaşadın kenks anlatsana biraz daha. binbaşının 18 yaşında kızın karşısında hazırolda duracağını sanmıyorum. askerliğin şerefi var. yapmaz öyle bişey.
    ···
  17. 4892.
    0
    hikaye bitecek diye yavaş okuyorum var ya, çok güzel gidiyor jackal reis üslubun, anlatışın falan olayları yaşatıyor resmen
    ···
  18. 4893.
    +23
    arkadaşlar bu akşamda yazacağım. bu akşam diğer günlere nazaran daha az kişi olcağımızdan size sadece bu akşamlık,

    azrailin gözünden kendimizi göstereceğim

    sonrada videoları kaldıracağım.

    zaten aranızda izleyenler vardır ama izlemeyenler için bu şerefsizlerin nası pusu attığını göstereceğim.

    hikayeye de devam edeceğim. akşam görüşmek üzere.
    ···
  19. 4894.
    0
    tamam reis akşam burdayız
    ···
  20. 4895.
    0
    abi bende hemen sorumu sorup kaçayım bir ara cevaplarsan mutlu olurum
    şimdi ben tıp okuyorum büyük ihtimal uzman olup çıkarım yani bizi tabip asteğmen olarak bir hastaneye verecekler 1 yıl yatacak mıyız? bizde operasyonlara filan katılamaz mıyız hani gönüllü mönüllü olsak almazlar mı? birde bu komando eğitimi tam olarak nasıl biraz bilgilendirir misin hani geçebilir miyim geçemez miyim merak ettim. birde gözler bozuk komando olma ihtimali var mı operasyona gitme filan?
    ···